روانشناسي

 
 
وابستگي به والدين در بزرگسالي، راهكارهاي فوري براي كاهش وابستگي بزرگسالان
|

وابستگي به والدين در بزرگسالي، راهكارهايي براي كاهش وابستگي بزرگسالان

وابستگي به والدين در بزرگسالي از جمله موانعي مي باشد كه باعث مي شود شما به رشد شخصيتي كاملي نرسيد و نتوانيد وظايفي كه مرتبط با سن شما مي باشد را به درستي انجام دهيد. اين وضعيت وابستگي زماني كه شما ازدواج مي كنيد و تشكيل خانواده مي دهيد بيشتر خودش را نشان مي دهد و باعث نارضايتي همسر و ديگر اعضاي خانواده مي شود زيرا براي گرفتن هر تصميمي شما به والدين خود وابسته هستيد و با وجود آن كه از نظر فيزيكي از پدر و مادر خود فاصله گرفته ايد اما از نظر رواني همچنان به والدينتان وابسته هستيد و مستقل نشده ايد.

البته راهكارهايي براي كاهش وابستگي در دوران بزرگسالي وجود دارد كه در ادامه اين مقاله به بررسي آن ها مي پردازيم.

وابستگي به والدين در بزرگسالي چه علائمي دارد؟
در بسياري از موارد افرادي كه در بزرگسالي به والدين خود وابسته هستند بينش چنداني نسبت به رفتار خود ندارند و زياد وابستگي را حس نمي كنند، اين افراد معمولا از طرف اطرافيان به خصوص همسرشان بازخوردهاي منفي دريافت مي كنند و در آن هنگام متوجه مي شوند كه در نوع ارتباطشان با پدر و مادر اشكالاتي دارند اما نمي دانند كه چطور بايد اوضاع را بهبود بخشند.

پرسش ها
براي اين كه بتوانيد ميزان استقلال و وابستگي شخصيت بزرگسال سالم خود را مورد سنجش قرار دهيد بايد با دقت بيشتري به رفتار هاي خود را مورد سنجش قرار دهيد و تلاش كنيد به پرسش هاي زير به طور صادقانه پاسخ دهيد.

آيا در طول روز چندين بار با والدين خود تماس مي گيريد؟
آيا براي انجام هر كار كوچكي به پدر و مادر خود متوسل مي شويد؟
آيا براي گرفتن تصميمات روزمره خود نياز به مشورت با والدين داريد و احساس نياز مي كنيد؟
آيا از نظر مالي هنوز مستقل نشده ايد؟
آيا روابط بدون حد و مرزي با والدين خود داريد و والدين تان در حريم شخصي زندگي تان مداخله مي كنند؟
آيا هنگامي كه به پدر و مادر خود دسترسي نداريد و از آن ها دور هستيد احساس استرس و اضطراب مي كنيد و عملكردتان تحت تاثير قرار مي گيرد؟
در صورتي كه به سوال هاي بالا پاسخ داديد و بيشتر سوالات پاسخ هاي مثبتي داشتند، در اين هنگام شما وابستگي مخربي ميان شما و والدينتان وجود دارد و اگر شدت اين رفتار ها در شما بسيار زياد باشد به طور كه در روابط عاطفي خود احساس وابستگي زيادي به طرف مقابلتان داريد و بدون فرد مقابل نمي توانيد كارايي خود را حفظ كنيد در اين حالت ممكن است شما دچار شخصيت وابسته شده باشيد كه در اين مورد بايد از يك روانشناس كمك بگيريد و براي ارزيابي دقيق تر اقداماتي را انجام دهيد.

 

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-وابستگي به والدين در بزرگسالي، راهكارهاي فوري براي كاهش وابستگي بزرگسالان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/6/13 
زمان : ۰۸
پيشينه خانواده چقدر در موفقيت ازدواج نقش دارد؟ طبق نظر دكتر روانشناسي
|

طبق نظر دكتر روانشناسي پيشينه خانواده در ازدواج مي تواند تاثيرات زيادي داشته باشد. چرا؟

بيش از ۸۰ تا ۹۰ درصد از افكار، باورها و احساسات و رفتارهاي ما در نيمه نا خودآگاه و خودآگاه ما وجود دارد و اين به دليل شكل گرفتن آن ها در دوران كودكي و نوجواني در مغز ما مي باشد.

اگر چيزي با آن ها مغايرت داشته باشد براي ما موضوعي غير طبيعي و غير قابل قبول و حتي غير منطقي به نظر خواهد رسيد و ما نمي توانيم با آن موضوع به راحتي كنار بياييم.

در حالت كلي سيستم مغز اگر چيزي وارد آن شود به صورت خودكار ثبت آن انجام مي شود براي مثال همه ي ما پس از انجام دادن تمرين هاي طولاني مهارت هاي خاصي را مانند دوچرخه سواري ، رانندگي و غيره را ياد گرفته ايم و هنگامي كه آن ها را انجام مي دهيم ديگر نياز به فكر كردن نداريم و به طور خودكار آن را انجام مي دهيم.

يا ممكن است فردي شاهد جرو بحث والدينش بوده و بر اساس ولوم صدا به اين نتيجه رسيده كه اگر صداي يكي از آن ها قوي تر و بلند تر باشد مشاجره به پايان مي رسد در نتيجه ممكن است براي زندگي مشتركش همين روش را پيش گيرد.

با توجه به اين مثال ها سيستم مغزي فرد با آن چه در دوران كودكي اش شكل گرفته هماهنگ مي شود و با آن ها به تعامل و آرامش مي رسد.

نقش پيشينه خانواده در ازدواج
بر اساس نظرات مشاور، خانواده در موفقيت ازدواج و رابطه ما نقش مهمي دارد، در خانواده شرايطي متفاوتي وجود دارد، بسياري از افراد ممكن است محيط خانواده گرم و صميمي داشته باشند و بتوانند با امنيت و آرامش در كنار يكديگر زندگي كنند و بسياري خانواده ها غير قابل پيش بيني، متزلزل و غير منصف مي باشند و به همين دليل گفته مي شود كه گذشته افراد با يكديگر متفاوت است.

در زير نمونه از عواملي كه بر روي ازدواج تاثير مي گذارد را مورد بررسي قرار مي دهيم.

راضي بودن پدر و مادر از ازدواجي كه باهم داشته اند.
رابطه دوران كودكي فرزند با پدر و مهر و محبتي و علاقه اي كه از طرف فرزندش دريافت مي كند.
داشتن اوقات خوش با پدر خانواده و راحت و رفيق بودن با پدر
رابطه دوران كودكي با مادر و نشان دادن علاقه و محبت از طرف مادر
داشتن اوقات خوب و خوش در كنار مادر و احساس راحتي و رفيق بودن با او
اثرات گذشته خانواده بر زمان حال، به گونه اي كه ممكن است موضوعات و مسائلي در زمان كودكي و نوجواني وجود داشته است و حل نشده و اثرات آن بر روي زمان حال تاثيراتي مي گذارد.
اثرات منفي خيانت والدين
وابستگي شديد به والدين و اعتماد نكردن به ديگران
استقلال در خانواده، بسياري از والدين ممكن است فرزندشان را تشويق كنند تا مستقل شود و گاهي اوقات ممكن است در كارهاي فرزندشان دخالت كنند و نظر خود را بر آن ها تحميل كنند
غيره
اين موارد گفته شده مي تواند بر روي موفقيت ازدواج و روابط ما نقش بسيار مهمي داشته باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-پيشينه خانواده چقدر در موفقيت ازدواج نقش دارد؟ طبق نظر دكتر روانشناسي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/2/16 
زمان : ۰۸
[ ]